A Schüssler Sók

1995-ben olvastam el Schüssler doktor apró könyvét és végérvényesen izgalmi állapotba kerültem. Olyan mély, érthető és logikus levezetést adott a betegségek természetéről és a mögöttük álló okokról, hogy nem tehettem egyebet. Abban az évben és a következőben sok betegemnek adtam ’gyári’ Schüssler sókat, de egyre jobban lelombozódtam. Nem olyanok voltak az eredmények, amiket vártam. Az orvoslás szakmában sajnos egy-egy következtetés levonásához kell akár egy teljes év is. Itt is ez történt. Háttérbe szorult a nagy-mester iránti rajongásom. Egészen 2014-ig, amikor elolvastam egy másik kiváló munkát, amely az 1800-as évek végén született, és bizonyította számomra, hogy Schüssler doktornak mégis igaza van. Az a hiba a mai Schüssler terápiával, hogy az nem az. Nekünk, embereknek egy rettenetes képességünk van: mindent megváltoztatunk, tehát meghamisítunk. Minden rendes ember rendelkezik egoval, tehát látni akarja a saját lábnyomát a történelemben. Ezért vesz egy nagyszerűen kitalált és bevezetett módszert, abban féleszű módon pár dolgot másképp csinál, és elnevezi a módszert saját magáról. Vagy valami hasonló, de a háttérben mindig a beteges vágy rejtőzik. A beteges vágyunk, hogy csodáljanak és különlegesnek tartsanak.

A jó Schüssler doktor első, eredeti megközelítése volt az áttörés. Abban az időben nem voltak még nagy gyógyszeripari óriások, tehát a gondolkodó gyógyító művészek maguk állították elő a szereiket. Ezt tette Ő is.

Hitt az egyensúly törvényben. Lehet, hogy buddhista könyveket is olvasott. A tucatnyi ásványi só, amely a szervezetünk funkcionális gerincét alkotja, mennyiségileg harmonikus egyensúlyban kell legyen a testünkben. Az egyik túladagolása a másik hiányát idézi elő, járulékos egyéb hatásokkal körítve.

Erre egy példa a nátrium-kálium egyensúly. Vegyük csak az arcbőrt, ne menjünk mélyebbre. Az öregedő vegetáriusok arcbőre lóg és sokkal ráncosabb, mint a húsevőké. A növények kálium alapúak, a hús nátrium alapú. Így a vegetárius sokkal több káliumot visz be, mint nátriumot, még akkor is, ha jól megsózza az ételét. A kálium víz-taszító, tehát dehidrálja (vízteleníti) az arcbőrt. A két fém-só antagonista, tehát egymás ellen dolgoznak. Ha nincsen egyensúly a két fém-só mennyisége terén, akkor háború van. Az egyensúly helyreálltával beköszönt a béke. Ezt ki is próbáltam. Készítettem egy arckrémet, amelybe organikus nátriumot pakoltam bele, amennyi csak belefért. Ezt a krémet az arcra kenve, csodákat láttam az arcbőr kisimulása terén. Csak azért nem lett belőle termék, mert nem éri meg. Mindenhol a boltokban olyan krémek vannak, amiket gyárakban gyártanak. Mind pontosan ugyanolyan, hónapokig megőrzi minőségét, olcsón előállítható.  Ezt szokták meg az emberek. Az én krémem teljesen organikus, és még a hűtőszekrényben is csak kettő hétig áll el.

A jó doktor azt találta ki, hogy előállít egy olyan sókeveréket, amely a fiatalra és egészségesre jellemző és teljes keverék. Az összes alkotót tartalmazza, pont olyan arányban, ami a fiatalban és egészségesben megtalálható. Hozzánk emberekhez a legközelebb a disznó áll genetikailag. A Schüssler sók pedig olyan alkotórészei testünknek, amelyet még a tűz sem pusztít el. Így egy 50 kg-os malacból nyerhetünk 30-35 dekagramm Schüssler sót. Ezt finom porrá kell őrölni és kapszulázni. Ebből 0,5-1 gramm naponta csodát tesz. Helyreállítja az ásványi egyensúlyunkat.

Erre jól fel kellett készülnöm. Találni mindehhez megfelelő partnert ( kemence, meg minden ).

Ez után – durván öt évvel ezelőtt – elkezdődött a próbatétel egy éves időszaka. Minden úgy alakult, ahogy vártam. S mindennek eredményeként azóta már a partnernél több kemence üzemel és a gyártó sok terméket állított elő. Az én vevőim pedig boldogok és én is meg vagyok elégedve.

Bár nem gyógyszerről beszélünk, de le kell írjam, hogy mai napig semmilyen mellék-, vagy káros hatást sem tapasztaltam, csak lassú, de megbízhatóan haladó gyógyulásokat ( végig vitt folyamatok esetén, az én kontrollom alatt ). Minden utamba kerülő betegség esetén kipróbáltam és én azóta folyamatosan szedem. A legkellemesebb élmény az volt, hogy nyilvánvaló jelekből következtetve lelassult az öregedésem. Visszaépült az ínysorvadásom, nem rosszabbodott, ellenben javult a bal lábamon éktelenkedő visszér tágulatom ( ez egy csúnya motor baleset következménye ). Nem fájnak az ízületeim, nem romlik a látásom, és nem kezdtem elfelejteni dolgokat. Ezek a változások így hatvan körül már általánosak. Nem nagyobbodott meg a prosztatám, nem kopaszodtam meg, és tele vagyok energiával. Néhány hete csináltattam egy nagy laborvizsgálatot. Az értékeim nagyon rendben vannak. Az én szakmai véleményem szerint ez káprázatos eredmény.

Akkor hol a baj? Az ugyanis mindig van. Egyetlen helyen. Az emberek fejében. A mai betegek egy nap alatt akarnak meggyógyulni még a rákból is, és amint egy kicsit jobban vannak, abbahagyják a szedését, mert akkor már a konyhaszekrény fontosabb.

Már régen túl vagyok azon a fiatalkori botlásomon, hogy bárkivel bármit meg akarjak értetni. Az ugyanis nem szokott sikerülni, és amikor úgy tűnik, hogy sikerült, akkor kiderül, hogy nem számoltam az ember nagymértékű feledékenységével.

A Schüssler sóknak a testünkben „forgalma” van. Bemennek szájon át, be-épülnek ahova kell, majd az elöregedett sók távoznak a testből. Ezért folyamatos szedésük javasolt. Különben oda az egyensúly. Ezt meg kell érteni és nem szabad elfelejteni. Ez a baj. Azt szoktam javasolni, hogy tegyen egy éves próbát. Ennyi idő elteltével már lehetetlen, hogy ne jelenjen meg valamilyen jótékony hatás. Ha pedig a beteg még ezt sem látja, akkor vak, vagy vitatkozós a természete, de ezt a kettőt nem lehet neki megtiltani.

Rendelhető belőle egy, vagy többhavi adag. A futárszolgálat házhoz viszi.