A Kalcium-felszívódás misztériuma

A kalcium egy titokzatos fém, sói pedig hisztérikus ordításig bonyolítják a dolgokat. Valamint, a jó istennek sem szívódnak fel úgy, ahogy elvárható lenne.

Testünk működési zavarainak jó része a kalcium-háztartás zavarára vezethető vissza. Még mielőtt bárki kezdené csóválni a fejét, testünk formai változásai is itt gyökereznek. Működési zavarok esetében említeném az allergiákat, emésztési zavarokat, magyarázhatatlan fájdalmakat, alvászavarokat, gyulladásokat és daganatokat. A formai elváltozások a bőr ráncosodása, az izomerő és tónus „szétfeszítette a rácsot” és elszállt, mint elégedetlen papagáj, a gerinc elgörbült, mint kifli, az ízületek duzzadnak, fogak kihullanak, asszony durcás, mert nem látott férfit két hónapja, és sorolhatnám.

Ooh, ha csak visszaépíthető lenne a kalcium a testbe! Sóhajtott Hüppokratész, majd meghalt.

Ennyit akarok mondani: visszaépíthető.

A trükkre úgy jöttem rá, hogy megmondta valaki. Ő egy vegyészeti, fizikai, elektronikai zseni, és teljességgel alkalmatlan az életre. Viszont hosszan beszélt, fogalma sem volt, hogy milyen gyakorlati jelentősége van monológjának – én pedig hallgattam. Én nem vagyok alkalmatlan az életre.

Ezért Neked, sokkal jobb lehet az életed innen kezdve.

Én orvos-művész vagyok mérnöki beütéssel. Olyan, mint a szobrász, aki néha rajzolgat is.

Zseni barátom, aki többször visszautasította barátságomat – hosszan beszélt a bór elemről. A bór a fémek és a nem-fémek között parkol a periódusos rendszerben. A régiek úgy hívják – az intéző ( mint a titkos ügynök, aki a háttérből irányítja a halálos játszmát ). Arra lett figyelmes, hogy Izraelben nincs csontritkulás, és a daganatos megbetegedések töredéke az európainak. Valamint arra, hogy Izraelben nem vonják ki a bórt az ivóvízből. Így minden nap 300-400 mg bórt fogyaszt minden ott lakó polgár – már ha iszik vizet. Viszont arrafelé száraz meleg van, tehát isznak vizet. Európában és Észak-Amerikában kivonják a bórt az ivóvízből. Hogy miért, azt nem közölték.

A bór nem mérgező, nem szaporodik fel a testben. A toxicitási indexe szerint a konyhasó ötször mérgezőbb.

Kiváló kalcium-készítményeket készítettem az utóbbi 15 évben. Mindenfélét. Kalcium- laktátot, citrátot, glukonátot, karbonátot – kevesebb sikerrel, mint azt vártam.

Most telik le az egy éves próba ideje a kalcium-borátnak. Az a protokoll, hogy minden új készítményt legalább egy évig szigorú próbáknak vetek alá minden szempontból, mindenféle ember és baja vonatkozásában. A múlt héten már óvatosan veregettem is a saját vállamat.

Úgy hívjuk, vörös kalcium. Nálunk sok minden vörös.

Testünket minden áldott nap kétszer-háromszor megmérgezzük, mert eszünk. Az étellel minden esetben ki tudja, mit viszünk be. Minden olyan alkatrészét az ételeinknek, amelyek mérgező anyagot tartalmaznak, valamivel meg kell kötni, semlegesíteni kell. Ennek a fő eleme a kalcium. Ha nincs elég, akkor a test feláldozza a bőr kalcium tartalékát – először. Ezért a terhességi striák. A baba bármilyen cuki is, rengeteg kalciumot igényel, és el is veszi azt az anyától. Nincs anyának elég szabadon, tehát feláldozza bőrét. Először a hasán és a fenekén, aztán mindenhol megjelennek a szakadt bőr jelei. Ezek a striák. Amikor az kimerült, és ráncos, szakadt, csúnya, akkor az izmok következnek. Utána a csont. A csontritkulás az, amikor egy csont sziget mellett egy lyuk van, mert abban már nincs kalcium. Aztán három lyuk között egy kis szigetnyi ép csont. A kalcium létfontosságú elem, ezért a normál kalciumszintet a vérben minden áron fenn kell tartani. Ezért a vér kalciumszintje a haldoklásig általában a normál tartományban van. A vér kalcium szintjéből pedig azt a következtetést vonják le kollégáim, hogy minden rendben van. Tehát tébolyda.

Következtetés: kalciumot fogyasztani kell! Sajnos másképp nem megy a test állapot-megóvása huszonegy éves kor után. Nekem sem tetszik.

A kalcium-karbonát karbonátját kicseréljük bórra. Ezt cserebomlásnak hívják. Amint előállt a kalcium-borát, azonnal tudja hova kell mennie, mert az „intéző” megmondja neki. És beépül. Pont oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Utána mindenhova, ha kényeztetjük a testünket és bevesszük minden nap a két kapszulát.

Ez is egy olyan tapasztalás, amit ki kell próbálni, különben hihetetlen.

Az a baj a fiatalító és állapotmegőrző kúrákkal, hogy sokáig tartanak. Ezek nem gyógyító eljárások. A megöregedés évtizedekig tart. Az állapotmegőrzés ugyanilyen hosszú erőfeszítés. Sajnos egy csipetnyi tudatosság kell hozzá, annak pedig a legtöbb ember híján van. Nem tudom, miért hiszik az emberek, hogy egy-két havi kalcium bevitel meg kell, hogy oldja az öregedést. Aztán amikor kiderül, hogy nem oldotta meg, okolnak mindenkit, szidják az orvost, a gyógyítót és nem merül fel elméjükben, hogy rosszul gondolták. Azt viszont jól tudom, hogy ez holnap is így lesz.

Egy hetven kilós testben úgy húsz kilogramm kalcium bujkál. Ebből a napi veszteség fél gramm, ha nem iszunk alkoholt, és nem vagyunk túltápláltak, valamint nem szedünk gyógyszereket. Ezekből, ha bármelyik jelen van, nagyobb a napi veszteség. Ez optimális esetben háromévente fél kilogramm kalcium veszteséget jelent. Harminc év alatt öt kilogrammot. A húszból.

Az lenne az optimális, ha minimum napi 1 gramm kalciumot fogyasztanánk, olyat, ami fel is szívódik. Ekkor, egy középkorú és nem különösebben beteg ember 5 év alatt meg tudja oldani optimális kalcium háztartása újra létrehozását.  

Ezek a magyarázatok persze érthetetlenek a közember számára. Sajnos. Egyszer egy öreg bácsinak, aki egyetemi tanár volt egész életében, meggondolatlanul azt mondtam, hogy holnap telihold lesz. A válasz ez volt: „Van erre tudományos bizonyíték?” Hosszan hallgattam.

Az én véleményem az, hogy amennyiben jól akarsz járni, és megteheted, vásárolj meg ebből a készítményből egyszerre egy teljes éves adagot. Ha kiadtad érte a pénzt, talán nem fogod elfelejteni, és be is szeded. És akkor neked is lesz véleményed, ami tapasztaláson alapul.